?

Log in

No account? Create an account
 
 
09 December 2009 @ 10:11 am
A maradék cikk a decemberi Myojo-ból  
Aiba

Igazán boldog vagyok, amiért a koncert helyszíneink egyre nagyobbak, a CD-ink jól fogynak, és egyre több és több ember nézi, hallgatja az Arashi számait. Ha csak azt mondjátok nekem, "Wow!", én azt érzem "Igazán?", és ez nem változott túl sokat. Sosem gondolkodtam rajta, hogy vajon változtunk vagy nem, nekem nem is számít. Mi több, a koncert, amit most csinálunk, szerintem a mi hálánkat közvetíti a rajongók felé, én mindig is ezt a hálát éreztem.

Az Arashi, amit megkapott eddig, az mind olyan dolog volt, amire szükségünk van, szóval semmi különlegesség nincs benne. Például, kezdve az első műsorunktól, amitől kezdve folyamatosan változunk, a "Mayonaka no Arashi"-tól, át a "C no Arashi"-n, a "D no Arashi"-n, a "G no Arashi"-n, egészen az "Arashi no Shukudai-kun"-ig, nem igaz? Az egész úton a kezdetektől ugyanazzal a staff-fal dolgozunk, láttuk a műsorok végét, láttunk sok változást, és én tényleg úgy érzem, hogy minderre szükségünk volt. Néhány évvel ezelőtt a koncertek alatt, nagyon fontos volt az, hogy együtt vagyunk, és számtalanszor beszülgethetünk. Most is éppen turnézunk, és szinte mindig együtt megyünk el enni, és aztán összejövünk a szobánkban, és iszunk. A munkáról kezdünk el csevegni, de aztán mindig eljutunk a teljes őszinteségig. Ezért úgy érzem, így fogjuk folytatni ezután is. Még ha el is telt 10 év, én mindig bolondos terveket fogok készíteni a műsorainkhoz... *nevet*

A nagy cél az, hogy nekünk nem kell hirdetni. Ha mindent a legjobb képességeinknek megfelelően csinálunk, nagy dolgok lesznek velünk. Ha az Arashi, az embereknek, akikre hatással van, és az embereket, akik támogatják boldoggá tudja tenni, számomra egy nagy dolog. Ha nem aszerint dolgozunk, ami helyes a szemünkben, akkor nem láthatjuk, mi van előttünk. Nekem az Arashi, olyan, mint... egy "álom". Amikor felléptünk a Music Stationban, és megkérdezték, hogy "Mi az az Arashi?" és "Mi egy élő?", tudtam válaszolni, de a mostani Arashinak van egy álma, amit megcélzott, és most én tökéletesen úgy érzem, mintha egy álomvilágban élnék.


Nino

Nincs semmi különleges gondolatom a 10 éves évforduló koncertjeiről. Már az is elképesztő, hogy minden évben tudunk koncertezni. Igazán hálás vagyok azoknak, kik eljönnek rájuk. Még ha, azt is mondják, hogy eltelt 10 év a debütálásunk óta, például, annak a személyeknek, akikkel a Ryuusei no Kizuna alatt ismerkedtem meg, nem telt el ez a sok hónap és év. Ha véletlenszerűen teszel össze egy csapatot, és eltelik 10 év, akkor annak értéke, hogy hány ember ismer engem, különböző személyenként. Ha azt mondod, én egy egyéniség vagyok; eltelt 13 év, mióta beléptem juniorként, és nem tudom, kivel mikor találkoztam. Minden évben, amikor tudunk koncertezni, el akarom mondani a rajongóknak, hogy hálás vagyok, amiért találkozni tudtunk.

Ez az üdvözölt tizedik évfordulónk, de igazán nem változtam semmit. Nem voltak olyan terveim, hogy nem akarok változni. Ez hasztalan erőfeszítés. Alapvetően, én csak jól akarok előadni. Ha vannak olyan emberek, akik változnak, akkor nyilván vannak olyanok is, akik nem, ennyi az egész. Ezt akkor mondták nekem, amikor kerámiázást tanultam egy dorama miatt, de az olyan dolgok, mint a kerámiák, a képek, és minden a művészetekben, csak egy dolgot produkál, ami lenyűgöző. De az igazság az, hogy elkészíteni 10 tárgyat ugyanabban a minőségben, az az elképesztő. Például, ha a teáscsészékről beszélünk, bárki el tudja készíteni az elsőt. A kerámiák kicsit különböznek ettől, de ahhoz képest, hogy egyszer elkészítesz valami fantasztikusat, olyat ajánlani, ami minden alkalommal kielégítő, az már más dolog. Azt hiszem, én a "művészetek"-ben jelentéktelen vagyok, de ha csak fantasztikus dolgokat csinálok, és ez az irányadó számomra, el fogok fáradni. Ebben az esetben, normálisnak lenni, az is remek. Most, egyszerűen az a legjobb, ha megyek tovább az utamon. Úgy értem, eljutottam már idáig, eddig is. Nem csak azt csinálni, amit akarok, hanem rendesen megcsinálni, ami megadatik az Arashinak, az nagyszerű dolog. Mondanak nekem olyasmit, hogy "Idő kell hozzá, hogy népszerű legyél", de nem tudom, ki hasonlítja ezt. Azt hiszem, előre nézni, nekünk jó a saját helyünkön.

MatsuJun

A 2005-ös év vége, és a 2006-os év volt az Arashi számára a nagy fordulópont, én úgy érzem. Az időszaktól, amikor adták a "Handan"-t, az e-mailek száma, amiket az összes Ázsiai országból küldtek a rádió műsoromba, leírhatatlanra növekedett. Kíváncsi lettem, hogy mennyien ismernek minket arra felé, és 2005 végén, amikor a csapattal és az irodai staff-fal elmentünkk együtt enni, erről beszélgettünk. Akkoriban volt a SARS befolyása, ezért a Johnny's nem csinált Ázsiai turnét, de azt mondtuk, "Ha az idő jó, szeretnék menni", és ez volt a motiváció, hogy véghez vigyük az Ázsia turnét. A 2006 nyári "ARASHIC" turné, volt az első alkalom, hogy növelni tudtuk a Yokohamai, és Osakai arénákban tartott koncertek számát, de arról is beszéltünk, hogy az időbeszotásunk miatt a napok számát nem tudjuk növelni. Mert voltak emberek, akik látni akartak minket, úgy éreztem, mégis növelnünk kéne. Személyszerint, én igazán meg akartam próbálni koncertezni legalább egyszer egy igazán nagy helyen aréna helyett, ezért ahelyett, hogy leálltunk volna, én tovább folytattam és fejtegettem a lehetőségeit annak, hogy három koncertünk legyen egy nap, és az első napon ezt véghez is vittük. Reggeltől, az első alkalommal, hogy megcsináltuk, meg akartam köszönni, a közönségnek, hogy izgatottak lettek, ezért bizakodtunk, és rájöttem, hogy az Arashi egy új irányba indult el. Amikor az első Ázsia turné ment, két ok is volt, hogy csináljunk egy Best of kiadást. Az első az volt, hogy túl sokáig várattuk az embereket azarénában, ezért ezt az időt vissza kellett adnunk. A második pedig az volt, hogy valaki azt modnta nekünk az "ARASHIC" turné unalmas volt, és nekem is volt egy időszakom, mikor így gondotlam, ezért csak kattintottam. Ennek az eredménye az, hogy a hangok, amiket hallatni akartunk a Best of kiadványon hangosabbak, és ezért csináltunk egy győzedelmes visszatérő fellépést Japánban. Valamint az első Dome-os koncertünk is ezzel kapcsolatos.

Alavetően az Arashi nem változott a 10 év alatt, és nem érzem, hogy változnánk majd a 11. vagy a 12 évben akár. Talán eljön majd az idő, amikor felvetődik a kérdés, hogy változnunk kell. Félek a változástól, és még tovább menve azt mondanám, én azt akarom, hogy többé kevésbé a dolgok váratlan irányokba induljanak el. Az unalmas, ha megcélzol egy hidat, de az összedől, nem igaz? Alkalmanként izgalmas átesni az összedőlésen, anélkül, hogy megcéloztuk volna, nem? *nevet* Köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket, ezért voltunk képesek erre a fantasztikusan jó 10 évre. Szeretném megvédeni azokat a jelentős dolgokat, és ameddig képesek vagyunk a fejünkben tartani őket, szeretném, ha a szemünket valami újra szegeznénk a jövőben.
 
 
 
shiroiamy: KAT-TUNshiroiamy on December 9th, 2009 09:02 am (UTC)
Annyira más ez a csapat a többitől. Az utóbbi pár napban Kanjani8 műsorokat néztem és közben elgondolkoztam, hogy a 4 csapat (KAT-TUN, NEWS, ARASHI, Kanjani) mennyire különböznek egymástól. A tagok személyiségében is, a megszólalásokban, a műsoraikban. Míg a KAT-TUN és a NEWS olyan elfásultabb, addig a Kanjani és az ARASHI életerős és vidám. Ettől persze még nem szeretem őket kevésbé.^^ De azért a KAT-TUN is a maga módján vidám és életerős, nem? Felüdülés volt azt olvasnom,hogy amikor Kobayashi elment egy Dome-os valami végére, akkor azt látta, hogy Jin törődik és jó kapcsolatot ápol a tagokkal. Mondta is, hogy jó velük lenni, csak nem szereti, ha meg van kötve. Ez erőt adott abban, hogy ne érezzem úgy, hogy a KT szétesik.^^
Bocsi, hosszú lett.^^ Aibaé tetszett innen a legjobban, viszont Juné volt az, ami tényeket állított fel. A SARS nem egy filmes izé? Mintha filmek elején látnám a logójukat néha.
さっちゃん: Sho (L)csaca on December 9th, 2009 08:04 pm (UTC)
Jaja, nagyon mások, meg hát ugye más is producereli őket, szal... De Arashit, így imádjuk, KT-t meg annak ellenére is, hogy ilyen fásultak néha nap. Majd a DVD feldob nyugger, és elfeledteti a felbomlás lehetőségét is ^^
Olvastam én is Kobayashi-sant, nagyon jó fej volt, hogy ezt így lenyilatkozta.
A SARS az amúgy atípusos tüdőgyulladás ^^" de tény, hogy a SARS fansub is SARS XD
leila84: Arashileila84 on December 10th, 2009 06:06 am (UTC)
Sakuraiba,övéké tetszett a legjobban(gondolom meglepett xD de nem érzéseim félre téve mondom,de azért milyen cuki member ai),még Matsu is jól nyilatkozott.
Arashi nekünk az álmunk és ők .....ők az Arashi. Member ai 1000rel. Most már bizton állíthatom senki nem fölözi őket,de hát jó pár év van mögöttük. 10 éve hogy Arashi,de mennyi ideje ismerik egymást....
Ne,kanjani8 mikor is debütáltak együtt?
Ők az én szívem csücskei,mert ha csinálnak valamit az tiszta szívből teszik,egy emberként,amit máshol nem látsz.

Köszi a fordítást~ *most szabadult el picit Tacchontól,hogy elolvassa*
Chuu~
kyoko0328 on December 10th, 2009 06:10 pm (UTC)
Köszönjük, hogy az egészet lefordítottad. Az előző kettőhöz nem kommenteltem ide csak msn-n köszöntük meg. Szóval nagyon ügyes vagy és mégegyszer köszönjük:D. Jó így olvasni a fiúk gondolatait, érzéseit
さっちゃん: Sho (L)csaca on December 10th, 2009 10:35 pm (UTC)
Igazán nincs mit, miattatok csináltam ^^