さっちゃん (csaca) wrote,
さっちゃん
csaca

 • Mood:

Jin és Pi-chan

Taisetsuna mono


Zsóf kérte este, hogy írjak. Nem akartam, egész nap kavargott bennem, hogy azért sem írok ebben a témában, mert felesleges, lesz még ezermegegy mostanság, és nem akarom még jobban fájdítani senkinek sem a szívét. Beszélgettem egy amerikai lánnyal, aki eldöntötte, hogy teljes augusztusra ki kéne írni, hogy mindenki csak fluff történetet tölthet fel az akame_ comm-ra, és tudom, hogy igaza van. Nem kell most senkinek sem az angst, mert csak feleslegesen fáj még jobban. Mégsem tudom magam meghazudtolni. Ez sem lett vidám.
Azonnal az ugrott be, ha írnom kell, akkor Jinről fogok, arról, hogy töltötte el a szombat hajnalt. Leginkább, hogy kivel. Az a "kivel" pedig az elmúlt két hét szezonálisan ismét kiújult Pi mániának köszönhetően ismét egyértelmű volt.
Jin POV végig, gondolatok, most talán kevésbé hitelesen, mint az előzőben voltak. Pi. Pi furcsa lesz, sajnos mivel Jin POV nem tudtam őt úgy kifejteni, hogy érthető legyen, pedig a fejemben már annyira kerek egész a jelleme. Így magában olyan érzést fog szerintem kelteni, mint Aizawa-sensei kelt addig, míg nem bontakozik ki a múltja és javul a jelleme. De eskü nem üres, nem depressziós, csak nem átlagos.

Pi ♥


----

Na és mivel szófosásom van, és Aizawa-sensei is szóba került, írok a Code Blue-ról, mert szerencsére megint pozitívan csalódtam. Meg mert ezt is parancsolta Zsóf x'D

Nem akartam megnézni. Bár vagy egy éve is van, hogy láttam az első részt, ami elvette tőle a kedvem egészen mostanáig. Szerda este álltunk neki még a Plüssel, de akkor már napok óta kavargott bennem, hogy most már meg kellene néznem. A Kurosagin is átszenvedtem magam igen, szenvedés volt ^^" furcsa egy lény vagyok akkor ezzel is menni fog.
Ment, mint a shinkanzen úgy robogott el velem. Közel sem volt tökéletes, mert japánok, egyszerűen valami tuti, hogy nem stimmel, és ezek most az operálások voltak. Nem vagyok egyáltalán képzett a témában, de néha annyira szürreális volt az egész. A Vészhelyzeten nőttem fel én is, és ahhoz képest ez a baleseti sebészet túlságosan meseszerű volt. De itt ki is merül az, amit kritizálni tudok.
A történet vezetése remek volt, őszinte elismerés a forgatókönyvíróknak. Ahogy felhasználták a betegek hátterét, múltját, jellemét arra, hogy bemutassák a főszereplőket fantasztikus. Mindig derült ki valami új, valami kis apróság, amitől teltek meg a személyiségek. Ofc első sorban Pi Aizawa-sensei. Aki az első részben sikeresen elérte az üres, rideg, ijesztően halott karakterével, hogy ne akarjam nézni ezt a doramát. Aizawa-sensei a végére sem lett "szebb" karaktert, csak érthetőbb. Ez is csodás dolog, azáltal, hogy megértette az ember, hogy miért ilyen mindjárt lehetett szeretni. Pedig nem volt semmi elhatárolható vonal, ahonnan hirtelen már "jó emberré" vált, a legvégén is voltak olyan beszólásai, ami egy hideg szívű emberre utaltak, de addigra már pontosan lehetett tudni, hogy ez mennyire nem igaz. Hogy ez a fiatalember bátorságot tud önteni egy kislányba csak annyival, hogy érdeklődik a plüss kutyájáról; hogy kezelni tudja a 18 éves fiúk rosszindulatú megnyilvánulásait; hogy el képes érni egy anyának szar nőnél azt, hogy legalább elgondolkodjon rajta, mit dob el magától; hogy egy érzelmileg összetört anya fájdalmasan bár, de belássa a hibáit és képes legyen elfogadni a helyzetét; hogy a munkatársaival is törődik minden helyzetben; és hogy hiába nem fordította minden idejét a beteg nagymamájára, mégis ő neki a legfontosabb ember. Pi csodálatosan hozta ezt a karaktert, de lássuk be hozott anyagból dolgozott. Az ő halott szemeivel nem volt nehéz eljátszani a coldhearted orvost, és Aizawa-sensei családi helyzete is valamennyire hasonlított az övére. De ez nem von le az erényeiből. Az egész karakter összhangban volt végig. Imádtam a beképzelt megnyilvánulásait, mert semmi rosszindulat nem volt bennük. Egyszerűen tisztában volt a képességeivel. "Ez nem önbizalom. Ezek a tények." Igen, azok voltak.
A végére valahogy sajnáltam, hogy a neurológiát választotta a baleseti sebészet helyett, mert az is nagyon feküdt neki. Az ő hideg fejével tökéletes volt a terepre, olyan erős személyiség, mint Kuroda-sensei, aki simán tudott hatni az érzelmileg labilisabbakra.
Yui és Erika karakterei is remekek lettek. Az, hogy a két lány, hogy alakult egymás mellett lenyűgöző. A kívülről nagyképű, lekezelő Hiyama-sensei (Erika), igazi törékeny, érzelmes ember, és Shiraishi-senseinek (Yui), köszönhetően egy idő után sikerül is neki kimutatni ezekből dolgokat. A másik oldalról pedig, a szende, osztályelső kislány majdnem olyan hideg fej lett a végére, mint Aizawa-sensei, de szerencsére ennyire nem sikerült "tönkretenni" a jellemét Kuroda-sensei balesetével, ez pedig Hiyama-senseinek köszönhető. Ő fogta vissza attól, hogy a végére kiölje magából az érző doktort, és géppé váljon, aki csak úgy gyógyít, hogy nem veszi figyelembe, az aki a kése alatt van ugyanúgy ember, mint ő. Hiyama-sensei megszólalása Tachibana-senseinek, mikor sikerült túllépnie a félelmein, hogy: "Nem tudok úgy nézni rá, mint egy tárgyra. Úgy fogom megoperálni, mint egy embert." megint remek.
Egyébként Shiraishi és Aizawa kapcsolatában csak én éreztem, hogy ott több volt? Ha buta amcsi sorozat lett volna, tuti, hogy kijátsszák ezt a szálat is, de nem tették. Az'szem szerencsére. Nem volt rá szükség. Valahogy végig úgy éreztem, hogy nekik menne együtt, majd egyszer. Jaj~~ Az a berúgós rész x'DDD Hát istenem, visítva röhögtem végig, kb az egyetlen olyan jelenet a két évadban, amikor röhögni lehet, hiába tudjuk, miért történik. Pi-chan bakker, isteni voltál, Yui meg szabályosan átment idiótába x'D Az a párbeszéd:
-Te boldog vagy? - Yui Erikának.
-Ja, kicsit.
-Ha?! Te boldog vagy?! - Yui totál durcásan.
-Ó! Nem, nem vagyok boldog - Erika tiltakozva. De az a fej hozzá x'DDDD
-Boldogtalan vagy?
-Igen, boldogtalan.
-Boldogtalan?
-Igen!
És összepacsiznak, Yui meg vigyorog, mint a tejbetök xDDD Meg nyomták a YAAAY-t xDD
Meg előtte, jaj x'DDDD Az a Yui csapkodja a poharával a pultot, miközben fetreng rajta, hogy mé egyet, még egyet! Erikáék grimaszolnak két székkel odébb. Mire hirtelen megszólal Erika, és a másikkal mi van?! Mire odavillan a kamera a sarokban, kanapén ülő Pi-chanra, aki maga előtt tartva a poharát csak bámul. Majd egyszer csak odanéz a pulthoz és megrázza a poharát. De közben az a FEJ X'DDDDDDDDDDDDDDDDD
A többi mellékszereplő is remek volt. Mind színészileg, mind karakterileg. Mindenki egyben volt, akiről kellett megtudtunk mindent, még ha csak igazi puzzle darabkákból is. Ryo megszerettette magát velem, pedig a Sappuriban még nagyon nem csíptem. A helikopter pilótát játszó faszi :D Na azt imádtam végig. Ryuuseiből Ninoék apja. Hát az itt mekkora jó fickót alakított már~~ Rabus volt. A nővér csajszi pedig marha jó színésznő. Az is akkora töröttnek nézett ki végig, pont mint ahogy kellett. Az ő története szerencsére ki is volt fejtve rendesen. A Fujikawát játszó sráccal hadilábon voltunk legtöbbször, de az ő jellemfejlődése is remek. Kisfiúból vált férfivá, de közben megmaradtak a jó tulajdonságai. Morimoto-sensei meg a nője x'DDD Azt a pasit úgy bírom, akkora arc, Arashisok is mindig oltják, mikor együtt vannak valami műsorban. a Nyiküszon óriás négeres részek meg x'DDDDDDD
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Remek dorama lett. Amikor végeztem vele 17-én hajnalban akkora hiányérzetem maradt. Nem azért, mert ne lett volna lezárva, hanem mert néztem volna tovább. Így volt tökéletes, de egy vészhelyzetnyi X évadot is elbírt volna.


Pinku lapi powa~~ x'D


Nem azért lesz a továbbiakban csak a második évadból kép, mert nem tetszett az elsőben a haja. Imádtam barinak is, Aizawa-senseinek simán fel sem tűnt, mert remekül viselte. Amúgy meg cukker vele :DA bámul a poharába x'D

És a rázza x"D

Az egész doramában, itt a 10. részben volt valami mosoly féle az arcán...


Gyönyörű ez az ember.
Tags: kat-tun: akanishi jin, my way: fanbitching, opinion: dorama, screenshot: dorama
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 5 comments